Logo coolen engineering

Engineering.

Dat is slim nadenken aan de voorkant

U staat voor uitdagingen in uw productieproces. Het functioneert niet optimaal of is nog niet volledig geautomatiseerd. Uw machinepark heeft behoefte aan vervanging of modernisering. Wellicht is het ook noodzakelijk om uw capaciteit drastisch uit te breiden met een extra productielijn. Bij Coolen Engineering bieden we op maat gemaakte oplossingen voor deze problemen. Neem contact met ons op voor advies en expertise op het gebied van procesoptimalisatie, machinevernieuwing en capaciteitsuitbreiding. Samen zorgen we ervoor dat uw productieproces efficiënter en succesvoller wordt.

Pre-engineering

Heeft u een idee voor een nieuwe machine en vraagt u ons om het prototype te bouwen? Bij Coolen Engineering worden we allereerst enthousiast van uw idee. Voordat onze engineers aan de slag gaan, nemen we graag de tijd om uw wensen en behoeften uitgebreid te bespreken. Wat heeft u precies nodig voor uw productie? Wat is uw gewenste productiecapaciteit? Welke afmetingen moet de machine hebben? Moeten we rekening houden met toekomstige uitbreidingen?
Bij Coolen Engineering doen we pre-engineering niet achter gesloten deuren, maar in nauwe samenwerking met u.

Engineering

Nadat de pre-engineeringfase is afgerond, gaan we verder met de engineering. Hoewel we de technische details zullen besparen, komt het erop neer dat we uw machine nauwkeurig uittekenen en uitwerken. Dit omvat alle vereiste berekeningen en analyses. Vervolgens presenteren we u een 3D-ontwerp. Uiteraard staat het u vrij om feedback te geven op het ontwerp. We zullen op basis van uw opmerkingen werken aan het verfijnen van het ontwerp, zodat we uiteindelijk tot een definitief ontwerp komen.

Calculatie

Zodra u ons ontwerp heeft goedgekeurd, wilt u natuurlijk ook inzicht krijgen in de kosten van de uitvoering. Wij zullen u een gedetailleerd prijsvoorstel presenteren. Indien het prijsvoorstel aan uw verwachtingen voldoet, wordt de engineeringfase afgesloten. Op dat moment dragen wij zorgvuldig alle informatie over aan onze vakkundige teamleden op de afdeling Manufacturing. Aangezien zij vaak al input hebben geleverd tijdens de voorfase, zijn zij uitstekend op de hoogte van uw project. Deze naadloze overgang bevordert een succesvolle uitvoering en zorgt voor een efficiënte samenwerking.

IS UW ONTWERP MAAKBAAR?

Misschien wel de allerbelangrijkste vraag. U heeft een nieuwe machine of module ontworpen, iets waar u met uw eigen engineers in uitblinkt. Het is echter altijd verstandig om uw tekeningen aan onze engineers voor te leggen. Wij hebben namelijk uitgebreide kennis van maakbaarheid en kunnen kritisch kijken naar uw ontwerp.